Blogg om styrelsearbete

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar

MediaCreeper

Start-up

2009-05-06

För ett tag sedan berättade jag att jag är med och startar upp ett företag omkring en god affärsidé. Företagsregistreringen är nu klar och vi har fått bolagets organisationsnummer. Även om det var lätt att fixa allt på nätet visade det sig ändock att det inte fungerade helt ut. Banken som skulle bekräfta att vi betalat in aktiekapitalet över nätet klarade inte riktigt av det nya sättet trots att de trodde att de gjort det korrekt. Det gjorde att det tog ett tag innan vi fått det beskedet från Bolagsverket. Dessutom tog frågan omkring namnregistrering viss tid och slutligen visade det sig att jag lyckats skriva dubbla namn i stiftelseurkunden vilket gjorde att jag behövde  göra om den processen. Dock gick det inte att göra dessa krorrigeringar via nätet utan nu krävdes manuella rutiner eftersom dokumenetet var låst.

Nu är vi dock klara för att köra igång. Idag hade vi start-up möte - styrelsemöte - där vi gick igenom många praktiska detaljer.

1. Vi finslipade på affärsplanen.

2. Justerade affärsidén.

3.Gick  igenom budgeten.

4. Gjorde klart säljpresentationen

5. Diskuterade omkring den kommande hemsidan

5. Diskuterade omkring tekniken och har hittat ett möjligt utvecklingsteg

6. Fixa så att vi lägger upp en aktiebok

mm.

 

Det är mycket praktiskt som skall göras och det är bara vi fyra som har startat som vi har som reusrs. När man som jag har arbetat i en större organsiation och blivit bortskämd med att det alltid har varit någon annan som kan göra jobbet så är det mycket nytt som man nu skall göra själv. Men det är mycket roligt!!!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden