Blogg om styrelsearbete

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar

MediaCreeper

Styrelsearbete i sommarvärme.

2009-08-09

Styrelsearbete tar aldrig paus. Under sommaren har de flesta stora bolag haft styrelsemöte, antingen på telefon eller genom att träffas för att disktuera halvårsrapporten.

Traditionen i Sverige är numera att släppa halvårsrapporten från mitten av juli till början av augusti Det gör att styrelsen måste engageras genom att i förväg läsa igenom rapporten och även komma med eventuella synpunkter.

Styrelsearbetet står därmed aldrig stilla.

För många småföretag som inte har att producera någon halvårsrapport kommer ändock många styrelseer att få agera då jag vet att likviditeten är begränsad för många. Den 17 augusti skall skatten betalas, och jag befarar att det är många som då tyvärr får lov att begära sina företag i konkurs eller i rekronstruktion. betals inte skatetn blir man automatiskt som styrelseledamot peronligen betalningsansvarig.

Vi har i min hemkommun, Västerås haft ett uppmärksammat fall där ett byggbolag inte begärde sig själv i konkurs i rätt tid vilket nu inneburit att styrelseledamöterna har ett personligt betalninsgansvar på många miljoner. Personerna överklagade beslutet men det är nu även fastställt i länsrätten.

Att inte agera i rätt tid kan få stora konsekvenser för den enskilda styrelseledamote.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden